Öka flödet med lyftbord

Lyftbord2

Öka ditt företagets kapacitet av produktionen med rätt typ av lyftbord. Se även till att företagets flöde löper smidigare. Ett Lyftbord behöver inte ta så mycket av bolagets ekonomi i anspråk, men kan ändå utföra underverk för produktionen och spara många sköna tusenlappar – om inte mer. Det finns helt enkelt inga nackdelar med rätt sorts lyftbord.
Det finns företag som erbjuder oerhört breda sortiment av olika typer av lyftbord, med ända upp till en lyftkapacitet av 25 ton i olika sorters utföranden.
En vanlig variant som förekommer är saxlyftbord i olika former. Listan på olika varianter kan göras lång men några olika modeller kan vara enkelsaxbord, höjdsaxbord, längdsaxbord, U-saxbord och kajlyftbord.
De olika borden lämpar sig för olika moment och delar i flödet.

– Höjdsaxborden lämpar sig t.ex. till pallastare eller varuhiss
– Kajlyftbordet används oftast utomhus och är tillverkad för att stå emot stora påfrestningar.
– U-saxbord används ofta för att hissa upp pallar till t.ex. lämplig höjd för montören så att denne får en ergonomisk hållning.

När man ska investera i ett lyftbord är det viktigt att man undersöker vad man kan vinna på det. Kapar du onödiga och tidskrävande processer i din produktion så kanske du vinner tid och pengar där. Kanske är det så att du inte kapar så oerhört mycket tid men du eliminerar oergonomiska lyft för din personal. Detta kan i längden också göra så att sparar du pengar då långstidssjukskrivningar inom företaget minskar.
Till vanliga lyftbord kan det hända att man behöver en del tillbehör beroende på vad man ska använda borden till. Idag finns många hjälpmedel som gör att du kan anpassa bordet efter din verksamhet. Det kan röra sig om allt från avrullningsskydd och rullbana till grindar och skyddsräcken. Det finns även mobila lyftbord på hjul som gör att du kan enkelt och smidigt förflytta dom.